Opracowano specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, tłuszcz roślinny rzepakowy, cukier, drożdże, syrop glukozowo-fruktozowy, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, ziarna słonecznika, izolat białka sojowego, ziarna dyni, sól, substancja utrzymująca wilgotność: sorbitol; len mielony, barwnik: karmel naturalny; skrobia ryżowa, błonnik ziemniaczany, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantan; białko jaja, płatki gryczane, emulgatory: E471, E472e. Ziarna 6,3%. Zawiera alergeny: jaja, soję
Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna: 1190 kJ / 285 kcal
białko: 4,69 g
węglowodany: 45,4 g
-w tym cukry: 5,1 g
tłuszcz: 7,7g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
błonnik: 7,1 g
sód: 0,46 g
sól: 1,14 g