Opracowano specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki: skrobia kukurydziana, cukier, kakao, błonnik jabłkowy pokarmowy, substancja spulchniająca: pirofosforan dwusodowy, kwaśny węglan sodu, przyprawy korzenne (cynamon, goździki)
Nutritional value per 100g / Wartość odżywcza w 100 g produktu
energy value
wartość energetyczna
|
1530 kJ/ 366 kcal
|
tłuszcz
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe
|
0,94 g
0,6 g
|
węglowodany
-w tym cukry
|
84 g
28 g
|
białko |
1,6 g |
błonnik
|
4,8 g
|
sól
|
0,49 g
|
Przygotować:
Mix do ciasta
70 ml wody
20 dag cukru
7 dag margaryny
3 łyżki miodu
2 jaja (lub zastępnik)
Sposób przyrządzania:
Do garnka wlać wodę, dodać margarynę, miód i cukier, wstawić na palnik i podgrzewać cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Zdjąć z ognia, ostudzić, a następnie dodać jajka i mix do ciasta. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy. Piec 40 min w piekarniku w temperaturze 180°C