- Bezglutenowy
- Bez pszenicy
- Bezmleczny
- Bez jaj
- Bez drożdży
- Wegańskie
- Bez soi
- Bez GMO
- Bez orzechów
Skład: nierafinowany cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, kakao w proszku 9%, glukoza kukurydziana, środki spulchniające: wodorowęglan sodu, fosforan jednowapniowy; monoglicerydy roślinne, sól, naturalny aromat waniliowy 0,4%, karboksymetyloceluloza, karagen, guma guar.
Sposób przyrządzania: zawartość opakowania połącz z 165 ml wody, 2 świeżymi jajami i 60 g margaryny roślinnej. Miksuj mikserem na małych obrotach na przemian z szybkimi obrotami przez 4 minuty. Przełóż do wysmarowanej brytfanny o wielkości ok. 20x5 cm. Piecz 30-35 min w temperaturze 180 st. (lub 160 st. w piecu z termoobiegiem).
Wegański sposób przyrządzania: połącz zawartość opakowania z 300 ml wody i 15 g oleju roślinnego lub margaryny. W dalszych krokach postępuj jak w zwykłym sposobie przyrządzania.
Wartości odżywcze
|
Na porcję 58 g
|
Na 100 g
|
Wartość energetyczna
|
534 kJ/126 kcal
|
920 kJ/218 kcal
|
Białko
|
0,8 g
|
1,5 g
|
Węglowodany
|
26,3 g
|
45,4 g
|
Tłuszcz
|
1,6 g
|
2,9 g
|
Błonnik
|
0,8 g
|
1,4 g
|
Sód
|
0,1 g
|
0,2 g
|
Gluten
|
0g
|
0g
|