Mufinki Balvbinki z kawałkami czekolady bezglutenowe
Mieszanka do wypieku ciasta
Produkt zawiera:
280g mieszanki do wypieku babeczek
20g groszków czekoladowych
12 foremek do babeczek
Wystarczy dodać tylko jajka i olej
skład: cukier puder, skrobia kukurydzina, skrobia ryzowa, mleko w proszku, maka ryżowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, błonnik, substancja spulchniająca:pirofosforan dwusodowy, kwasny węglan sodu, substancja zageszczająca:E 464, regulator kwasowości lakton kwasu glukonowego.
Wartość odzywcza w 100 g produktu gotowego:
wartość energetyczna: 2222,6 kJ/531 kcal
białko: 5,8 g
węglowodany: 53,41 g
tłuszcz: 32 g
Jednostka miary: opakowanie
Waga: 280 g
Przepis na mufinki : 280 g mix-u Mufinki Balvbinki, 2 jajka, 120 ml oleju. mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać olej, jaja, wymieszać. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min) Wsypać kawałki czekolady, wymieszać łyżką.
Przygotowane ciasto nakładać równomiernie łyżką do 3/4 wysokości foremki. Wypiekać babeczki w piekarniku na środkowym poziomie (bez termoobiegu) przez ok 15 - 18 min.