Desery

Budyń waniliowy 130 g. Produkt naturalnie bezglutenowy

bez glutenu bez jaj bez mleka bez skrobi pszennej
3,59 zł
Opracowano specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
 
Składniki: mąka ziemniaczana, cukier, cukier waniliowy, naturalny barwnik: kurkuma

Sposób przyrządzania:

Z pół litra mleka odlać pół szklanki. Resztę mleka zagotować. Do odlanego mleka wsypać zawartość torebki i wymieszać. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną masę i jeszcze raz zagotować przez około 10 sekund.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna:1610 kJ / 384 kcal

Tłuszcz:<0,1g

-w tym nasycone kwasy tłuszczowe:<0,1g

Węglowodany:94g

-w tym cukry:62g

Błonnik:1,1g

Białko:<0,3g

Sól:<0,03g