Dodatki do pieczenia PKU

Zastępnik jajka bezglutenowy niskobiałkowy PKU 200g

bez glutenu bez jaj bez mleka PKU
14,09 zł

Skład: skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: E464 i E461, barwnik: betakaroten.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna           1451 kJ/347 kcal
Białko                                      0,3 g
Fenyloalanina                         10,3 mg
Węglowodany                         85,7g
Tłuszcz                                    0,3 g


Sposób przyrządzenia: 2 łyżeczki zastępnika jajka PKU dodać do 100 ml wody. Ubijać przez 3 min do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany zastępnik jajka można stosować jako dodatek przy sporządzaniu ciasta na pierogi, makaron i naleśniki.

Przepis na jajecznicę: pieczarki podsmażyć z cebulką, następnie dodać ubitą masę zastępnika jajka PKU, doprawić do smaku i smażyć przez około 3min.

Jednostka miary: opakowanie
Waga: 200g

Inne produkty w tej kategorii