Mąki i koncentraty

Kucharz mix niskobiałkowy PKU 500g

Bestseller
bez glutenu bez jaj bez mleka PKU
5,49 zł

Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar i E464, błonnik pokarmowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: E575.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1428 kJ/341 kcal

Białko: 1,9 g

Fenyloalanina: 8,1 mg

Węglowodany: 81,6 g

Tłuszcz: 0,8 g

 

Jednostka miary: opakowanie

Waga netto: 500 g

 

Przepis na pierogi : 500 g mix-u Kucharz PKU, 250 g wody, porcja zastępnika jajka PKU ( 1 pełną łyżeczkę zastępnika jajka PKU zmiksować z 50 ml wody), szczypta soli. Z wymienionych składników wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać krążki, nadziewać ulubionym nadzieniem, formować pierogi. Gotować około 5 minut w lekko osolonej wodzie.

 

Przepis na naleśniki: 250 g mix-u Kucharz PKU, 800 ml wody, zastepnik jajka PKU (ubić 1 łyżeczkę zastępnika jajka PKU z 100 ml wody), szczypta soli, łyżeczka cukru. Składniki ubić mikserem na pulchną masę, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

 

Przepis na makaron: 500 g mix-u Kucharz PKU, 250 g wody, szczypta soli. Z wymienionych składników wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość 2 mm, pokroić na makaron o dowolnym kształcie. Gotować około 5 minut w lekko osolonej wodzie.