Skład surowcowy: makaron: skrobia kukurydziana, woda, sól, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczającą: E464, regulator kwasowości: E575, barwnik: beta karoten; skrobia ziemniaczana modyfikowana, zabielacz, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu bezglutenowy, rybonukleotydy sodu; cukier, tłuszcz z kurczaka, susz i proszek grzybowy, marchew suszona, ekstrakt drożdżowy, aromaty (grzybowy, kurczaka), por, seler, pietruszka, pieprz, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartość odżywcza w 100 ml przyrzadzonej zupy:
Wartość energetyczna: 217 kJ/ 61 kcal
Białko: 0,5 g
Fenyloalanina: 8,2 mg
Węglowodany: 12,2 g
Tłuszcz: 1,1 g
Sposób przygotowania: zawartość torebki zalać 220 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać, odczekać 5 min. Po tym czasie zupka gotowa do spożycia.
Jednostka miary: opakowanie
Waga: 45g